måndag 14 oktober 2013

N som i..

N som i Nina.

Idag är bilden inte mitt fokus, bilden har jag lånat från Ung Cancers webshop där du kan köpa armbandet på bilden för en hundring.

Idag handlar fotoutmaningen A-Ö om Nina som jag bara träffat en enda gång de senaste åren. För många år sedan jobbade vi ihop på World Class som instruktörer och under en tid även som ansvariga för gruppträningen i Linköping respektive Norrköping. Nina är en rätt liten tjej men jäklar vilken power hon har och vilken utstrålning och vilken energi! Jag gillar henne massor och därför känns det här inlägget så viktigt att skriva.

På Ninas blogg Enda gången jag backar är när jag tar sats följer jag, och många många andra, Ninas kamp mot jävla cancer som återigen slagit klorna i hennes kropp och som gett henne en begränsad tid kvar i livet. Cancern sitter i bukhinnan och är som jag förstått det inte möjlig att ta bort. Hon skriver så öppet och naket om vad hon är med om och vilka tankar som finns i hennes huvud. Runt sig har hon massor av vänner men också en nybliven tonårsson. Hon har fått besked om att universitetssjukhuset i Linköping kan erbjuda fortsatta cellgifter men att de ej kan erbjuda mer i form av operation. Kamp..

Nina är stark. Hon söker möjligheter. I Uppsala finns en cancerklinik som kan operera hennes typ av cancer med bra odds för gott resultat. Operationen kostar 400 000 kronor som ska tas ur egen ficka och det är väl inte många av oss som har de summorna. Här finns det kraft ska ni veta! Insamlingar pågår och beloppet ökar. Jag tror det kommer gå vägen!

Ni skulle se facebooksidan som är full av privata givare men också organisationer som skänker pengar som stöd till operationen. Make Up Store Norrköping skänkte 10% av lördagens försäljning till Nina, Nordic Club och World Class har events för att få ihop pengar till operationen. Lunchserveringar i Norrköping donerar pengar. I slutet av oktober arrangeras en konsert där intäkterna går till Nina. Starkt!

Jag vill också bidra. Som enkel privatperson har jag satt in en summa på hennes konto och är säker om att många bäckar små…. För den som vill läsa och kanske också bidra rekommenderar jag bloggen eller facebooksidan med samma namn.

Ja ni.. Vi är i oktober och cancer är en jäkla sjukdom, helt enkelt. Bokstavsutmaningen fortsätter och som vanligt så skänker jag en krona per kommentar till Rosa Bandet. Även här, många bäckar små… Och vi är så många som engagerar oss och jag är så glad för det. Vilken kraft vi har! För fler som deltar, följ länkarna;


Karin  
Zeldatindra,
Lifessilverliningandi
Floweroffame
Hemma-Liv
Sveapukt
Sallys hus

25 kommentarer:

 1. En jävla sjukdom minst sagt!
  Jag ska gå in och läsa hennes blogg.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Åh! Härligt att folk hjälper till, för visst är det hemskt att det ska kosta så infernaliskt mycket för att endast få bli frisk. Jag ska absolut in och läsa hennes blogg och försöka stötta henne i kampen emot denna hemska sjukdom!

  SvaraRadera
 3. Precis som armbandet, Fuck cancer!!! Det är vidrigt hur den tar över människors liv.
  Kramen

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för att det kommer gå vägen för Nina. Fuck Cancer!
  Härligt att se att listan över oss som är med i er utmaning blir längre och längre! Bra jobbat!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Yea - Fuck cancer :(
  /Kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det hemskt! Men bra att så många bryr sig och tillsammans är vi starka. Ska kolla hennes blogg. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Vad tragiskt att läsa. Jävla cancer.
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Jag ska absolut gå in och läsa! Tillsammans kan vi göra skillnad genom att bidra med en slant, inte stor
  tröst men bättre än att inte göra någonting.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Heja dig! Så bra att uppmärksamma och stödja. Hoppas det går vägen med inslamlingen, för precis som du säger, många bäckar små!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja Fuck Cancer! Jag ryser när jag läser om det och många bäckar små...
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 11. Det är en riktigt förbaskad sjukdom det där. Usch och fy. Så orättvist, ingen förtjänar det och ingen borde få det. Usch och fy. Men många bäckar små som du säger!

  SvaraRadera
 12. Ja, en jävla skitsjukdom är precis vad det är!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Fuck C!!!
  Så hemsk sjukdom, jag blir så arg, livet är så orättvist!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 14. Stort av alla som hjälper till, mer av det till alla. Hemska sjukdom!!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Bra skriver och håller med om den här eländiga sjukdomen, bra armband jag har mitt i stort sett varje dag. Bloggen du skriver om började jag läsa lite på under "rast" på jobbet men fick sluta för jag kunde ju inte sitta där med tårar som rinner, men nu ska jag läsa. Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 16. Men nej, jag visste inte att den kommit tillbaka.
  Då måste jag också sätta in pengar.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Håller med alla andra att det är en jävla sjukdom detta.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 18. Fuck cancer, jag fullkomligt avskyr denna sjukdom som bara stampar in som en oinbjuden gäst , tar för sig o lämnar efter sig en katastrof av livslånga ärr o djupa sår. Underbart att vi hjälps åt i kampen mot den. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 19. Hade ingen aning om Nina! Fast vi bor i samma stad. Ska ra reda på mer och stötta så mkt jag kan. Ska titta in på make up store!

  All kärlek o styrka till Nina❤

  Kramarom Anna

  SvaraRadera
 20. Jag läser, klickar mig vidare, klickar mig vidare till ytterligare en blogg, en till. Grips av dessa livshistorier. Så modigt av allesammans. Känner att jag vill göra något. Det här kan inte lämnas här. Stort tack för dina fina inlägg Sara!

  SvaraRadera
 21. Fy för denna fruktansvärda sjukdom! Man blir så tagen och berörd när människor drabbas. Så orättvist! Mina tankar går till Nina och jag ber för att det finns hjälp i Uppsala! Varm kram till dig finaste!♥

  SvaraRadera
 22. Fy fasen för denna hemska sjukdom. Sitter här med tårarna som rinner, att människor ska behöva utstå en sådan sak. Att man sedan ska behöva kämpa för att få en operation låter fruktansvärt, jag håller alla mina tummar för att det går vägen och att hon får operationen. men jag gläds över att läsa att det finns så många vänliga människor som ställer upp och hjälper! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 23. Jag har redan två nära vänninor som dött på grund av denna fruktansvärda sjukdom! Som du nämner, många bäckar små . . .
  Kram Helen

  SvaraRadera
 24. Hua, inte alls roligt. Men fint att du uppmärksammar det!
  kram till dig!

  SvaraRadera
 25. Sahra. Så fint!
  Måste ju kommentera varje dag nu ... har lite missat detta. Jag har liksom inte hunnit läsa och skriva de sista veckorna.
  Så synd. Får man lägga kommentarer bakåt i tiden?
  KRAm,
  u.

  SvaraRadera