måndag 30 september 2013

en sexårings matchdebut

Sexåringen spelade cup i helgen - sina första fotbollsmatcher överhuvudtaget!
Rara grabbarna i laget gjorde sitt allra bästa och de kämpade som galningar fram och tillbaka över planen. Skjut, dribbla, passa. En del av grabbarna kunde reglerna riktigt bra medan andra, vår sexåring inkluderat, tyckte det var minst lika roligt att springa fram och tillbaka med sina fotbollskor utan att det är så noga hur det här med match egentligen skulle vara.

De skulle spela tre matcher totalt. Efter en och en halv match tyckte vår sexåring att det räckte, det var ju liksom klart!? Då fick både jag och pappa J rycka in och prata med honom, spelar man fotboll så ställer man upp för sitt lag. Håller i och hejar. Alla hjälps åt. Oavsett hur många mål det blir för det ena eller andra laget. Och jodå, han lyssnar på oss det gör han - höll humöret uppe med lite godis i pausen och spelade sen tiden ut.

Hur det gick? Vet inte så noga, alla killarna var glada i alla fall och det tycker jag är huvudsaken när man är sex år och gör fotbollsdebut!

13 kommentarer:

 1. Måste ha varit en härlig känsla för ungarna. Minns min sons första match. Medans alla sprang så stod han där med den extra stora tröjan och viftade med armarna! Det var roligare tyckte han. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Underbart! 6-åringar som spelar fotboll är bara så roliga att titta på, de är så härliga när de springer runt där och jagar bollen, eller sätter sig ner och plockar i gräset, eller börjar leka någon klapplek med en kompis :-).
  Ha en fin måndag! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Så himla söta va! Mina tjejer började spela handboll när de var sex och jag känner verkligen igen det där. Det dansades balett mellan målstolparna och det var mer viktigt att vinka till oss i publiken än att ha koll på bollen! Underbart :)

  ha en fin dag!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Haha. Sötnosar. Minns Luddes fotbollsdebut. Liknande scenario. Men det är ju det som är viktigt. Att det får bli lite som det blir. Att de har roligt. Och att man lägger någon sorts grund för det där med team och lagkänsla och ställa upp för varandra

  SvaraRadera
 5. Sådär var fotbollsdebuten för vårat lag också, härligt att se dom! Alla var efter bollen som flugor efter en sockerbit! I år är dom nio och det märks, mer vinnande och kämpande, tårar vid förlust...

  Hoppas din hosta släpper!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Jag kommer ihåg alla stunderna vid planen... jättekul! Kul för dem med kamraterna och att få möjligheten att bekanta sig med en härlig sport :-) Ha en go dag!

  SvaraRadera
 7. Åh vad kul att göra debut! Jag har två barn som kastar lystna blickar mot fotbollsplanen varje gång vi åker förbi den i bilen. I lördags tog Pelle med dom så dom fick kolla på lite Hjulsbrofotboll!

  Gissa om dom var lyckliga?!!

  SvaraRadera
 8. Underbart! Det var nästan mer fotbollssko än kille på den mellersta bilden. Härligt!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 9. Vilka sötnosar!

  Minns när jag såg en match med smågrabbar o tjejer. Helt plötsligt stannade matchen upp... alla tittade upp! Ett flygplan kom!! Sen var ALLA på bollen igen! heja heja!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 10. Åh vad roligt! Men 3 matcher.. förstår att det blev lite mycket ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 11. Åh, så söta de är! Minns mina första matcher och det blev nog inte så mycket spelat egentligen för min del ;) kram kram

  SvaraRadera
 12. Kul! Men tufft också såklart :)

  Nu har du mail :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 13. De är så gulliga i början, min minsta har också gått i knatteskola nu. Den äldsta som är 12 har hängt i sen hon var 5 och nu blir det mycket tid som vi spenderar på fotbollsplaner runtomkring.

  Vilket härligt väder ni verkar ha haft! Underbara frukostbilder i ditt förra inlägg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera