måndag 11 februari 2013

med utan med. napp.Ni vet ju att den här lilla bruttan fyller tre alldeles strax, om två och en halv vecka för att vara exakt. Tiden går så fort, liten blir stor och hon är en bestämd liten fröken med åsikter om det mesta här i livet. Som att hon ska sova på en rutig kudde om natten och att hon helst vill ha strumbyxor á la kalas även till dagis. Eller att hon inte vill borsta håret och att tandtrollen kan prata med henne. Jag älskar henne!

Och den här nappen. Jisses. Helst vill hon ha den jämnt, hon tokgillar sina nappar så mycket. Vilken tur att hon fått en kallelse till treårskontroll på Folktandvården nu. Kanske kan den kontrollen göra att vi föräldrar kan ta en sansad dialog med henne om att lämna napparna till tomtenissarna. Eller Bamse. Eller Pippi. Kanske att hon tycker det är en jättebra idé. Eller inte..


13 kommentarer:

 1. Min treåring älskar också sin napp, så mycket att jag nästan blir galen. Men i vår familj börjar napparna smaka illa när man fyller tre. Så är det bara.
  Och storasyster håller med, hon kommer fortfarande ihåg den där dan när hon slängde alla nappar för att de smakade så illa...
  (stopp-och-väx, sånt där som man kan ha på naglarna använder vi oss av...) :-)

  SvaraRadera
 2. Så söt!
  Mittenbilden får mig att undra vad hon tänker på.

  Jag och min brorsdotter var på skansen och lämnade hennes nappar till kattungarna.
  När vi kom hem visade det sig att hon sparat en napp. För säkerhetsskull som hon sa när jag frågade varför=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. En härlig ålder, när det är mycket vilja. Stora F hade tumme o det var inte lätt att få honom o sluta med den. Tog måååånga år innan han en dag insåg nä, nu var han för stor för tummen. Ha en bra start på veckan. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Det där med att sluta med napp kan vara svårt. I synnerhet om de älskar sin napp så som Edit verkar göra. Anna var likadan. Men det gick till slut, fast det krävdes en hel del av oss föräldrar att stå emot ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 5. Så söt, ingen av mina grabbar har haft napp. Däremot verkar det tvärkört att få storebror att sluta med blöja. Vi sliter vårt hååååår.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar liten tjej! Jag skrattar lite när igenkännande jag läser ditt inlägg. Nappkärlek, stark vilja och bestämda åsikter är Almas kännetecken. Så lyckas ni med nappavväjningen är jag den första att applådera och vill veta hur ni lyckades!!

  SvaraRadera
 7. Vilka ögon!!! Ljuvliga ögon, både med och utan napp :)

  SvaraRadera
 8. Vi ska också till tandläkarn med vår minsting snart. Bävar en smula för att hon kommer tokvägra öppna munnen. Envisa brudar dom där 2010:orna=)

  SvaraRadera
 9. Våran äldsta hade inte napp, han vägrade nappen, men nr två han gillar sin napp! så vi får väl se vad tandläkaren säger om två år...

  kram

  SvaraRadera
 10. Ja du, de där små de har sina ideer.
  Vår lille Frans har aldrig haft napp men han hade verkligen behövt, så vi försökte med både den ena nappen och den andra men näpp. Jag blev den levande nappen istället, skitjobbigt. Men just nu är det ju skönt för då slipper vi det momentet.

  SvaraRadera
 11. Fniss säkert inte...söt är hon ivarje fall kram Diana

  SvaraRadera
 12. När mina flickor var små läste jag en bok som de älskade! "Nannas sista napp". Dansk författare, minns ej namnet! Den var helt underbar! Skriven på ett humoristiskt men med lite allvar med att sluta med napp! Roliga detaljrika bilder till boken! Orginaltiteln är Nannes siste sutt! Läs den för din dotter om du kan få tag på den!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 13. Hmmm dom där napparna alltså;) Min lilla tjej är oxå helt tokig i sina nappar, ska helst ha typ 7 i handen och mer när hon ska sova så hur det blir att ta bort dem är nog ett äventyr för oss men det lutar åt Pippi till hösten..
  Kram

  SvaraRadera