måndag 25 februari 2013

åtta saker om mig..

Bloggvärlden är himla kul! Jag har nyligen börjat läsa Jennifers blogg och nu har jag fått en utmaning av henne! Tack gulliga du! Utmaningen består i att berätta åtta saker om mig själv, sånt som ni som enbart känner mig via bloggen inte vet.. Hmmm, jag har klurat ett tag men nu kör jag..

Ett
Jag gillar spel! Har alltid gillat sällskapsspel och är nu en sucker för alla möjliga spel man kan ha i telefonen. Spelar mot slumpmässiga motståndare eller mot en del jag känner. Eller när jag tänker spelar jag förstås inte alla spel, det hade ju varit helt fruktansvärt.. Det är istället spel som Wordfeud, Ruzzle, Quizkampen som i perioder får mig att glömma tid och rum.
Två
I min ungdom var jag drillflicka. Jojomen! I liten hatt med band under hakan, plisserad kjol och knästövlar har jag marscherat många gånger hemma i min hemstad, Arvika. Att marschdrilla innebär att räkna alla steg eller takter i åttor, cirkel eller snurrar och allt vad det kallades. Att kunna räkna till åtta har jag haft stor nytta av också när jag under många år jobbat som gruppträningsintsruktör!
Tre
Jag har fött två barn, det vet ni om ni hängt här ett tag. Men att fötterna växt efter att barnen kom, det har jag nog inte berättat. Konstigt! Så istället för 38:or har jag nuförtiden 39:or!
Fyra
Jag har pluggat länge på universitetet, fyra år blev det totalt. Till slut kvitterade jag ut en magister i psykologi, inriktning personalvetenskap. När jag började plugga på universitetet visste jag ärligt talat inte vad det skulle leda till men vartefter jag började att hitta en röd tråd så gillade jag att plugga men ännu mer gillar jag att jobba. Mycket av det jag läste på universitetet är ju väldigt abstrakt men jag vill ändå påstå att jag har stor nytta av mina studier i det jag idag gör ”for av living”.
Fem
Egentligen ser jag inte mig själv som en träningsmänniska. Det är alltid andra som springer fortare, längre eller hoppar högre. Klättrar högre eller dansar bättre. Men ändå. Vid närmre eftertanke är den fysiska träningen en stor del av mitt liv. Skulle liksom inte kännas bra att inte träna alls - vad skulle jag då göra på fritiden? Löpningen passar mig bäst just nu och jag får ofta ihop 3-4 pass i veckan. Mitt mål med löpningen är inte att ständigt pressa tider eller prestera mer än andra, snarare är det mitt sätt att hålla formen men också få hjälp att blås ur hjärnan efter hektiska dagar. 
Sex
Uppvuxen i Värmland men bor i Östergötland. En gång läste jag att värmländska och östgötska är de mest bonniga dialekterna. Det kändes ju sådär.. Men för ett tag sen fick jag frågan om jag och Mia Skäringer kommer från samma ställe. Det kändes bra. Hon är cool!
Sju
Jag är en jäkel på att hålla hemligheter, både de som är roliga att hålla men också de som svider mer i magen. Det är ett fint förtroende att få hålla någons hemlighet!
Åtta
Inte sen förra nyåret har jag ätit socker, godis eller kakor - inget med raffinerat socker i! Det är inte längre en svårighet att välja bort det söta, det har blivit en livsstil och jag mår väldigt bra av det! Undviker också pasta, ris, potatis och bröd i de flesta fall även om jag inte vill kalla mig själv en strikt LCHF:are. Äter ju frukt! Frukt är gott! Och nyttigt!

Phuh!

Som avslut på utmaningen ska jag skicka frågan vidare till några andra bloggtjejer (varför är det mest vi tjejer som bloggar? och läser bloggar?). Hmm, svårt val men jag skulle gärna se att dessa bloggare antar utmaningen..

Åse
Jessica
Anneli
Tina
Tittilina

18 kommentarer:

 1. En del saker visste jag ju redan, medan andra är kul att lära känna dig lite mera ;)
  Tack för utmaningen. Ska ta mig an den imorgon. Ska bara tänka lite först ;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du är en härlig människa. Det visste jag redan innan och nu vet jag det mer. :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Men så roligt att läsa dina svar! Och vet du, jag har också varit drillflicka :-), riktigt skoj och det tog mig till Italien två gånger.
  Ha en riktigt skön kväll! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Grattis.. kul att få läsa mer om dig :-) Jag tror att ena min fot blev större efter barnen :-)

  Ha en fortsatt härlig måndag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Trodde att jag var ensam om att fått större fötter efter mina graviditeter men du är alltså också en som råkat ut för det. Jag hade 37 innan och har idag stl 39 plus att jag har mycket bredare fötter än innan. Inget roligt alls då det är svårt att hitta sandaletter som inte foten "väller" ut över kanterna.

  Ha en bra kväll!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Mina fötter växte de med fast bara den första graviditeten Helknasigt :) Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Det här var kul! Mina fötter har samma storlek som vanligt. Mia skäringer är så bra, du gjorde helt rätt i att bara bli nöjd. Jag kommeterar inte så ofta, måste skärpa till mig!

  SvaraRadera
 8. Kul läsning om dig. Lustigt det där med fötterna måste jag säga!
  Inget fel på östgötska =) eller värmländska!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Du bjuder så härligt på dig själv, kul läsning!
  Hahaha..mina fötter har fortfarande samma storlek, trots två barn....lite komiskt att de kan växa efter barnafödande!
  Fina bilder du visar!!

  Ha det gott!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 10. Åh, vilken rolig läsning! Hihi.. jag älskar också spel! Och mina fötter växte nästan två storlekar på en graviditet... men bara på bredden, så alla mina skor är för långa ;)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 11. Mina fötter krympte en stl! Skumt.
  Fan vad grym du är inget godis på över ett år, skulle jag aldrig fixat.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Åtta underbara sanningar om dig, härlig läsning Sara. Tack snälla för utmaningen, den får du ge mig ett par dagar att klura på. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 13. jaså... det vill du va?!
  Kul att läsa om dej, hur ska jag nu kunna klura ut åtta saker att berätta om mej...? Får nog sova på det en natt, eller två :-)
  Kram & tack...

  SvaraRadera
 14. Wow, vad roligt att läsa! Tack för att du delade med dig. Verkligen härlig läsning Sara!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 15. Mina fötter har också växt...kram Diana

  SvaraRadera
 16. Tack fin du för att du delar med dig :) Drillflicka lät ju hur kul som helst!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 17. Kul att läsa om dig;) Måste jag fundera ett tag känner jag... men tack gulliga du för att du skickar till mig.
  Ska du åka på Bloggdagen som Jannike har anordnat? Jag ska åka över dagen och vara med på föreläsningarna, mannen är bortrest denna helg så jag behöver åka hem på kvällen.
  Skulle vara kul att åka ihop isåfall eftersom vi bor i samma stad..
  Kram

  SvaraRadera
 18. Det var fint att läsa om dig Sara! Jag tycker också om spel! Stor kram!

  SvaraRadera