torsdag 16 januari 2014

en dag och en kopp kaffe


Med gott om dagsljus, massor av kaffe och vatten, tända ljus och ägglunch har jag tillbringat dan hemma helt på egen hand. Tvättmaskinen har surrat lite tyst från bottenvåningen annars har det varit rätt tyst. Skönt! För all del, det kan hända att jag lyssnat på Agnes låtar från Så Mycket Bättre också. Helt klart den musik jag gillar bäst just nu!

Jag har inte varit vare sig sjuk eller slappat med en bok, så är det inte. Jag hade bara inga möten inbokade idag utan kunde sitta hemma med min telefon och min dator. Himla fint det är när det går att planera in dagar att jobba hemma och andra som blir mer fyllda med möten. Tekniken idag alltså, mail, telefon- och videomöten från var som helst egentligen! 

Hade jag fortfarande haft samma självdisciplin som när jag pluggade hade det här hemmakonceptet inte funkat. När jag pluggade (måååånga år sen nu) var verkligen allt så mycket mer lockande för mig än att göra det jag borde. Plugga. Men med tiden har jag blivit mycket mer disciplinerad så nu klarar jag mycket bättre att INTE sortera strumpor eller INTE städa skafferiet såna här dagar. Klarar lätt att INTE sortera ut urvuxna kläder eller INTE googla recept på fredagsmat. Jodå. Med rykande varmt kaffe i muggen är det lätt att vara effektiv och bocka av grejer på listan. 

Yes! Tack för det torsdag!

14 kommentarer:

 1. Känner igen det där med undanflykter när man var student. Så fort det var tentadax så skurade jag helt plötsligt ugnen!?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att kunna jobba hemma ibland.
  Så mysigt på ditt bord!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Skönt att kunna jobba hemma ibland, sitta i mysbyxor med en kopp kaffe o ändå kunna sitta i möten o vara effektiv, teknik alltså, bästa. Ha en skön fredag. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Vilka fina vårblommor på bordet! Härligt med en hemmadag! Ha en go kommande helg!

  SvaraRadera
 5. Toppen när man kan jobba hemifrån ibland.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det. Mysigt med en hemma dag. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Skönt och lyxigt att jobba hemma! Sen har du det jättefint med kuddar o ljus! Mysigt!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Så trevligt det ser ut där vid din soffa... där skulle jag lätt kunna jobba en dag eller så. Fast det är klart, mitt jobb vill man ju inte ta med hem :-)
  Önskar dej en härlig fredag! Kram...

  SvaraRadera
 9. Ser supermysigt ut på bilderna. Skönt att kunna jobba hemifrån ibland, och den där pluggdiciplinen känner jag igen, det var tur att vi hade många obligatoriska labbar och lektioner ;).

  Bilden på sonen var jättefin!

  Ha en fin fredag och en skön helg! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 10. Härligt att kunna jobba hemifrån. Det är det jag gillar med studier, att de möjliggör hemmastudier. Här har jag disciplin. Önskar dig en trevlig fredag. Kram.

  SvaraRadera
 11. Så skönt och så bra att det funkar att jobba hemifrån. Det gör jag nu! Hela dagen ligger framför mig och jag ska kanske också tvätta lite, annars är det jag,datorn, telefonen, ägg och kaffe!

  KRAM

  SvaraRadera
 12. Så härligt att kunna jobba hemifrån, önskar dig en riktigt skön fredagskväll. Kram åse

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att kunna jobba hemifrån! Har önskat det många gånger. Lite nyfiken på vad du jobbar med?
  Så mysigt hos er, ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 14. Har läst ikapp lite här igen. Grattis till nya tjänsten. Spännande! Vi har också sett Det stora äventyret. Gillar såna program med fysiska inslag och teamwork. Intressant att se hur de agerar.

  Visst är det härligt att kunna jobba hemifrån emellanåt. Disciplinen är inga problem för mig heller.

  Kram Lena

  SvaraRadera