söndag 16 juni 2013

backpass och nån form av golfpremiär

Jag har sprungit flera gånger nu när barnen och jag varit på lite olika håll i landet, känns bra att hålla igång även om passen varit kortare än önskat. I september är det dags för nästa halvmarathon och jag behöver köra både korta och intensiva pass men också längre distanspass vartefter. 

Idag i alla fall.Jag var träningssugen och ringde min löparkompis Annika. Vi tog med oss våra respektive två barn ut i skogen och där fick de härja loss bland kottar och smultron och sågspån medan vi körde ett rejält pass i en dubbelbacke (liksom en brant sen en kort raka och sen en kort, brant stigning igen). Barnen agerade hejarklack och la en kotte för varje gång vi klarat backen. Tio gånger blev det totalt och pulsen slog i topp varje gång- en insats jag ändå är nöjd över!

 Vädret har ju varit lite sisådär idag så vi packade in oss i bilen och åkte till Berg, Göta Kanal, efter lunch. Det finns en äventyrsgolfbana där och för treåringen var det premiär. Hon tyckte det var sååå kul att slå bollarna i vattnet just eftersom det fanns en särskild bollhåv att ta upp dem med. Jaja, så länge alla tycker leken är rolig så har jag inget emot att hon kör på sitt eget lilla vis!

Vi har kompisar vars pappa är brandman så på väg hem svängde vi in på brandstationen för att träffa just kompisarna som besökte sin pappa på jobbet. Jag hann prata lite med min vän, Cathrine, och barnen hann klättra i brandbilar och också ta sig en tur i en av bilarna. Jag och Cathrine kunde också konstatera att vi ses snart igen - Ida-grill på torsdag och midsommarmarknad på fredag.

Härliga helg - tack för allt men varför ska den ta slut så fort?

10 kommentarer:

 1. Låter som att du och barnen har haft en bra helg! Gårdagen tyckte jag verkade bäst ;) Blir alldeles imponerad av din löpträning. Själv verkar jag helt befriad från den där kämpargenen som gör att man utvecklas som löpare. Jag kör liksom på i samma tempo hela tiden och på ungefär samma sträckor också men det får vara så. Det passar mig bäst.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det är så fint vid Bergs slussar.

  Kul att engagera barnen i träningen... snart springer de nog ikapp er!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Låter härligt! och vilka härliga bilder :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Så härligt vännen, var är det midsommarmarknad?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berg har nån form av marknad som håller på under dagen! Du vet hopptält, försäljning, godis, fiskdamn å sånt. Ska ni med?

   Radera
 5. Bra när man kan göra en kombo av träning och lek.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Wow bra jobbat med löpningen. Tror inte det är helt fel att träna korta distanser. Men klart att man måste springa lite längre också. Jag ska börja testa köra lite intervallträning.

  Vackra bilder du bjuder på!
  Kram alin

  SvaraRadera
 7. Hej igen Sara! Kul med lite arvikafolk i bloggvärlden. Själv tog jag studenten 99 och bor nu i östervallskog. Är dock ofta i arvika då mina föräldrar bor kvar. Själv ska jag ge mig på mitt första halvmarathonlopp i sep. Kan väl säga att uppladdningen går sådär. Ha det gott! Kram carolina

  SvaraRadera