söndag 9 mars 2014

vackra vadstena

Vårskor!
 Håll i er för nu kommer en hel massa bilder från utflykten till Vadstena igår. Gissar att det är våren och solen och ledigheten som gör att det är så himla roligt att ha kameran framme igen!

För vilken helg va! Helt underbart att kunna vara så mycket ute och njuta av det vackra vädret, dessutom utan vinterjacka och vinterskor. Våren - välkommen och stanna gärna kvar hos oss!
Vårjacka, köpt här.. Medan tvåmetaren pratade med båtförsäljaren och ställde kanske tvåhundra frågor om båtar, motorer och hästkrafter gick jag och barnen en promenad runt slottet. Slottet sommartid brukar vara konsertlokal men nu i mars var det tomt och mest bara fint att titta på.

 Det blev lunch i en av Vadstenas små restaurangcafeer och vi som i vanliga fall är restriktiva med sött till både barnen och oss själva lät han som snart fyller sju få Fanta till maten. Förmodligen var just det det bästa för honom på utflykten!

Och inredningen, en salig blandning mellan kitschiga katter och femtiotalsmöbler i jaktstugestil med allmogeplanscher på väggarna. Mysit!


 Och är det vår så är det, på gatorna fanns både penséer och påskliljor att köpa och för oss blev det gula tulpaner och gula ranunkler - jag menar det är ju snart påsk så det är lika bra att köra på med det glada och det gula!
 ”Ni förstår barn när mamma och pappa var små fanns det inte mobiltelefoner utan när man ringde hemifrån satt telefonen fast i en sladd i väggen och var man utomhus och ville ringa fick man gå till en telefonkiosk. Man kan bara ringa i kiosken, inte ta emot samtal eller spela Angry Birds eller surfa på legosidor.” Tänk att den berättelsen fortfarande ger stora runda tefatsögon på barnen! 
En mysig familjetur och väl hemma om eftermiddagen kunde jag för första gången i år känna att huden fått sol på sig, den stramade lite och kändes varm (och Hanna om du läser det här kan du vara lugn, jag smorde förstås med sf 30 innan!).

Som sagt - fler såna här helger tack!
Hoppas ni haft en fin marshelg allihopa!

9 kommentarer:

 1. vilka underbara bilder... och jag känner att vi ligger efter på vårskorsfronten, kanske dags att rota fram dem snart?!

  SvaraRadera
 2. Vadstena är vackert! Borde åka dit...

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Åh så många härliga bilder! Och ja, fast jag tycker våren kommit för tidigt så har det varit en underbar helg :).
  Må så gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Fina bilder du bjuder på, kul för det var riktigt länge sedan jag var där. Tillbringat många timmar i arkivet på slottet och jag kommer ihåg att vi brukade gå till ett sådan mysigt ställe och luncha. Ha det jättebra i nya veckan och jobba lungt :) Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag ni har haft! Vadstena är så mysigt. Jag tror inte jag har sett hamnen så tom dock. Det brukar alltid ligga en massa segelbåtar där. Fina bilder! Och visst får våren gärna stanna här en tag nu, innan den släpper fram sommaren.
  Önskar dig en härlig vecka.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Så underbara bilder. Känner värmen ocv vårfaktorn ända hit bort.

  SvaraRadera
 7. Ooo...Jaa Vadstena är en liten Pärla <3

  /Kram i Vårsolen ...

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder :) hoppas att vårsolen lyser lika härligt på er som i GBG idag.

  Jag bjuder in dig att tävla hos mig om ett fint pris :)

  Ha en skön helg

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera