söndag 16 mars 2014

bjuda in och baka LCHF

Av vårens tre omgångar är tvåmetaren nu iväg på tiodagars arbete långt bort.. Han åkte förra söndagen så jag och barnen är ju redan inne på andra halvan. Såna helger blir speciella. Det är riktigt mysigt att få rå om barnen helt på egen hand och koncentrera mig på vad de säger och vad de har lust att göra. Samtidigt är det rätt tufft, vi gör allt ihop oavsett det handlar om att åka och handla efter att kolla tv eller leka med nåt. Så i helgen har jag prioriterat barnen och att vila, var så trött igår att jag somnade strax efter halv tio. Men idag= pigg!

Idag skiner solen och vi ska ta en cykeltur och lämna blivande sjuåringens inbjudningar till kalas. På eget önskemål vill han ha bowlingkalas och det ska han få. Tycker det börjar bli rejält svårt med vilka som ska bjudas på kalas nu. I bästa läget vill man bjuda hela klassen för ingen ska bli ledsen - alla ska va med! - men har man som vi kompisar på andra ställen och i andra klasser blir det ju för stort.. Lika lite som man vill att ens eget barn ska bli ledsen av att inte bli bjuden om ”alla andra får gå” vill man ju själv ställa till nåt sånt. Så nu har vi försökt att inte bryta grupperingar i klassen utan hålla ihop dem men ändå begränsa till dem han leker med, det är med viss vånda av risken att inte träffa helt rätt.. 

Nästa år.. Då ska vi vara ute i bättre tid och helst slå ihop kalas med fler kids i klassen som fyller i närheten - då kan man verkligen bjuda ALLA! Har ni tips hur ni brukar göra? 

Har bakat lite, utan mjöl och utan socker och till och med utan så värst mycket fett som jag tycker det ofta är i LCHF..


Receptet;

300 g mandelmjöl
1 dl linfrö
0,5 dl solrosfrö
3 tsk husk
3 tsk bakpulver
1 tsk salt

6 ägg
3 msk kvarg

Blanda ihop det torra och vispa sen ägg och kvarg. Blanda ihop alltihop och låt svälla 10 minuter. Toppa med solrosfrö och grädda i 200 grader strax under 20 minuter.

Önskar er en fin söndag nu!

5 kommentarer:

 1. Så goda de ser ut. Bra med nyttiga bullar. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Bowlingkalas hade min Lotta! Det blev lyckat! Kul med kalas och inte behöver man bjuda alla. Det viktigaste är att inte lämna inbjudningslapparna i skolan utan att det fixas på fritiden. Sen bjuder man de man vill!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Så gott! Tackar för ett nytt bra recept! Kram Suss

  SvaraRadera
 4. i år bjuder vi hela klassen, ihop med bästa kompisen (för det har nästan alla gjort hittills) Förra året var vi nyinflyttade och Hilma fick bjuda fyra gamla kompisar och fyra nya. Usch, det är svårt det där...
  Brödet ser kanon ut, måste provas nån dag!

  SvaraRadera
 5. tycker det är jättesvårt med bjudningar och hur man skall göra

  SvaraRadera