söndag 27 januari 2013

Mycket frisk luft

Först av allt, tack för era kommentarer på gårdagens inlägg. Det verkar som att det här med teknik och  tid på sociala medier och spel ställer till bryderier i många familjer..



Vi har en skridskobana bara bortom knuten. Vardagslyx för barnfamiljen! Vi gick dit direkt efter frukost och barnen åkte skridskor. Lagom kallt, 3-4 minus och vi kunde vara där en bra stund innan vi började att frysa. Nu när Herman snart fyller sex är det en helt annan kille än tidigare som tar sig an isen, klarar att ta fart och stanna och han klarar också mentalt att ramla. Tidigare har varje fall varit ett litet världskrig och kanske har det varit ett tecken på att han, först nu, mognat så pass att han fysiskt och mentalt klarar att åka skridskor?

Efter skridskoturen snörade jag på mig skorna och sprang tio kilometer i ganska långsamt tempo, det går liksom inte så lätt att hålla upp tempot när det är snö och snömodd på cykelvägarna! Så med det passet har jag fått ihop mina fyra pass för veckan även om jag tränat andra saker än det som programmet för halvmarathon föreslår. Jaja, den träning som blir av är den bästa och nu om vintern måste även stepup, powerwalk vara bra träningsformer!

Och nu hör ni ni… nu blir det slappläge här resten av dagen! Jonas är med sin stora tjej på bio, jag och de små pysslar med tågbana och kollar hemmafilm.

Ha en skön söndag!

9 kommentarer:

  1. Snörde på mig skridskorna idag. Hängde över målet och sköt det framför mig ett varv runt isen . Sedan gav jag upp. Jag har absolut noll balans. Dessutom är fötterna så skadade att det gör så ont att jag bara vill grina. Jag har gamla hederliga jofa konståkningsskridskor. Nej inget för mig . Kommer aldrig bli en njutning

    SvaraRadera
  2. Mysigt med skridskoåkning , ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  3. Underbart med skridskoåkning, få vara ute o vara tillsammans. Här har snön yrt så en innedag med mys framför brasan har det varit. Ha en fin start på veckan. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Här blir det ju en hel del skridskor, även om den mestadels är i ishallen. Härliga bilder du bjuder på. När jag ser dem så tänker jag på när jag själv var liten, hur det alltid spolades is på fotbollsplanen vid skolan och man var där typ hela tiden. Läser om dina sportliga aktiviteter, vad duktig du är. Du är en sann inspirationskälla! Just nu går jag i tankar om vilket gym jag vill börja på. Det kostar ju en del. Tycker att spinning är så himla roligt och känner att jag nog vill börja med det igen. Ja, vi får väl se vad det slutar...

    Ha det gott!
    Kram Veronica

    SvaraRadera
  5. Härligt med en ute dag, vi har varit på sjön och åkt pulka, längtar tills liten kan åka skridskor.
    Ha en fin väll, kram

    SvaraRadera
  6. Vad roligt med skridskoåkning!

    SvaraRadera
  7. Så härligt med skridskotur! Här töar det nu :( Fnissar lite när jag läser ditt inlägg om teknik. Du har så rätt så, man blir lätt osocial när man har en i-Phone i handen. Igår fick vi vuxna minsann bannor av tonåringarna här hemma:) Skärpning alltså :)
    Kram Maria

    Och förresten tack för din fina kommentar :)

    SvaraRadera
  8. Så bra att ha en skridskobana så nära! Jag har inte stått på ett par skridskor sedan jag var liten...

    Vad skönt för dig att du kom iväg på din löparrunda i lite lagom takt, ett bra sätt att rensa tankarna.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Saknar när barnen var mindre och vi åkte skridskor ihop!

    Vad skönt att ha lugn söndag - det är det här med ;)

    KRAM!

    SvaraRadera