lördag 16 augusti 2014

sommar 2014

Hur börjar man ett inlägg efter så många veckors tysthet på en blogg? Hej!? Ja, kanske.. hej..
Hoppas det är fint med er som tittar in här, kanske nu om lördagskvällen eller senare. 
Jag mår bra i alla fall, vi är själva hemma i huset bara vi i familjen på rätt så många helger. Vi har tänt ljus och barnen somnade tidigt, nu är skolan och förskolan igång igen och krafterna räcker inte lika länge som varma, långa och oändliga julikvällar. Ni vet att vi har ett ettagluttare här hemma nu, han är bara sååååå stolt att vara just det. 

Innan jag går igång att visa massa foton från sommaren som gick så vill bara skriva hur jag tänker på det här med blogg. Tankarna snurrar ibland - ska jag blogga eller ska jag inte.. Jag som jobbar heltid, reser mycket, vill träna en del, vara social och träffa vänner och familj, vill vara en bra mamma.. Ska jag verkligen? Jag landar i att jag vill blogga (ibland) men jag behöver göra det när jag känner mig lugn i sinnet och när jag tycker att jag har foton att visa eller ord att skriva. Inte som ett ”måste”. Jag är emellanåt rätt flitig på Instagram också så där kommer det dagliga livet liksom rullande, rätt oredigerat men ärligt. Bloggen vill jag ta mig mer tid men och tycker jag inte att jag har tid - då blir det inget bloggat. Nåt sånt? Så jag tänker lite inför sensommaren och hösten att det kommer komma inlägg här både nu och då men kanske inte så himla superfrekvent men ändå med hjärtat. Vad tror ni om det? 

Ja sommaren 2014 alltså. Tack! Så sent som förra helgen tog vi med båten och vårt pick och pack och åkte till Bokö i Gryts skärgård. Att jag glömde både hårborste, mascara och deodorant gjorde inte så mycket för Bokö är just bara en ö och nu i slutet av sommaren var det bara vi. Och tre tyskar. Efter att ha köpt en ny deo i Fyrudden hade vi den bästa helgen. Andra gången bara denna sommar vi åkte dit och jag lovar, vi åker tillbaka!
 Det har blivit mycket båtåkande i sommar. Helt underbar sommar att vara båtägare och eftersom vi har en öppen båt utan sovmöjlighet så har vi hyrt stuga och tältat en del. Vi åkte till Harstena i Gryts skärgård en dag och här kommer ännu ett halleluja-statement. Gud så fint!
 Och en del på fastlandet också förstås. För sjuåringen var det toppen att åka till High Chaparall en dag och det var inte många kronor kvar i den spargrisen efter besöket där. Puffror, hatt, knallpulver och väst. Han var nöjd, vi var nöjda! För att dra ut på resan stannade vi kvar i Småland en natt och besökte Gränna på vägen hem. ”Det ser så lätt ut” - älskar det citatet på polkagrisbakarens tröja!

Ni ser pappa på en bild också, han och mamma hälsade på oss några dagar i juli också!
 Så har vi kört ett triathlon också, jag och Jonas. Ett kort triathlon uppe vid svägerskans stuga utanför Nora men likväl ett triathlon. Den gröna cykeln på bilden körde svägerskans man på och det gick bra det med. Mycket att tänka på med simning, cykling och sen löpning i ett svep. Barnen, de var med som hejarklack förstås! Blir det bara inte alltför kallt i vattnet har vi ett triathlon här i stan nästa helg som vi kommer att köra. Han simmar kanske dubbelt så snabbt som mig så jag räknar inte med att köra själva loppet tillsammans utan det får vi nog slita med var för sig men det är helt klart kul att ha något att se fram emot och planera för tillsammans!
Tack för titten här på bloggen och kom gärna tillbaka!!


13 kommentarer:

 1. Låter som en underbar sommar, och härliga bilder...!
  Och en ettagluttare får vi också här på måndag. Säger som vanligt att gaaalet vad fort det går!
  Ser fram emot dina inlägg, oavsett hur tätt de kommer... Och tack för dina snälla ord om vårt hus!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig sommar du haft tillsammans med din familj. Fina bilder!

  SvaraRadera
 3. En riktig toppensommar som du haft. Kul att köra triathlon ihop och att det går ett i stan också. Hoppas det går bra för er båda.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 4. Triathlon när fantastiska! Vilken sommar vi har haft! Helt makalöst underbar! Älskar värmen!

  Bloggen är din och du skriver när och hur du vill. Blir alltid glad av att se dig här o hos mig!

  Åh ska han börja ettan! Så spännande och kul! Lycka till imorgon!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 5. Förstår dina tankar om bloggen. Man ska göra det för att det är skoj och inte ett måste. Härliga bilder ifrån din semester. Ha det fint Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Jag står också och vacklar lite. Hinner jag ens med bloggen just nu?
  Underbara sommarbilder. Må bäst. Kram.

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder och sommar vänner.
  Vet att jag frågat förut, men vad har du för program till bilderna, för att kunna sätta ihop dem så fint som du gör,
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Gjort dessa i pixlr.com!! Kram

   Radera
 8. Härlig sommarbildskavalkad! Jag har också funderat på det här med bloggandet en hel del nu i helgen faktiskt... Men det är ju väldigt kul samtidigt som det slukar en massa tid!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Visst tar bloggen tid, mig passar varann dag inlägg sen har det iofs blivit mindre under semestern... I Turkiet blev det inget alls... Rätt skönt också

  Vilken härlig sommar ni haft!!! Det är ok att möta hösten nu

  Hoppas hon kryar på sig snarast!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 10. Fantastiska Sommarfotokollage <3
  /Kram

  SvaraRadera
 11. Vilka HÄRLIGA bilder :) får mig att sakna sommaren, hösten kom chockartat fort här i Göteborg :(

  Ny post ute...Heta höstnyheter från Hm Home :)

  Ha en kanonvecka

  LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

  SvaraRadera