måndag 18 augusti 2014

bacillerna kom tidigt i år!

 Vet ni vad det heter när man har olika färger på sina ögon, så som Edith har? Heterokromi!

På wikipedia lär man sig att Heterokromi eller irisheterokromi är ett medicinskt tillstånd (ICD-10 H21.24; ICD-9 364.53) som innebär att en person har olika färg på ögonen (fullständig heterokromi) eller inslag av en annan ögonfärg i samma iris (partiell eller sektoriell heterokromi). 

Så vet vi det!
Så pigg som hon ser ut på bilderna har hon inte varit idag, lilla vännen. Redan tidigt i morse hade hon  39 grader i feber så hon och jag stannade hemma. Hon har sovit mest hela dagen, varm så varm. Jag gillar inte att ge medicin och hon gillar inte att få så jag är naiv och tror alltid att det ska gå bra ändå. Men när temperaturen närmade sig 40 fick hon Alvedon och piggnade till. Så pass att hon både ätit och duschat. 

Hon får vara hemma imorgon också förstås och kanske en dag till, får se hur hon mår. Attans alltså att dra på sig baciller redan i augusti efter två dagar i förskolan! Men men. Vi är så lyckligt lottade att de är friska för det mesta så när nån av dem blir sjuk - då blir vi vuxna stående och stirrar på varann och liksom tänker ”jaha vad gör vi nu då?”. Och inte är det en nitlott att va hemma inte, vi har vilat i soffan och lyssnat rätt mycket på Veronika Maggio hon och jag. Lilla hon!

11 kommentarer:

 1. Stackars liten. Krya på henne . Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. jag tänkte precis så, att det var tidigt, när jag såg på instagram att du vabbade.
  Hoppas hon kryar på sej, det är aldrig roligt att vara sjuk!

  SvaraRadera
 3. Söt som socker är hon. Fantastiska bilder trots en krasslig liten tjeja.
  Håller tummarna att bacillerna håller sig härifrån ett tag.
  Kram fina

  SvaraRadera
 4. Så söt och vackra ögon. Läckert med färgerna. Lilla gumman! Vilken otur att få feber nu!

  Kryakramar Anna

  SvaraRadera
 5. Älskar den översta bilden! Ljuvlig!
  Stackars liten som redan drabbats av bacilluskan! Hoppad att sötnöten kryar på sig snart.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Usch!!!! Krya på kramar till lilla sötnosen!!! ♥

  SvaraRadera
 7. Så fin hon är. Jag hoppas att hon kryar på sig snart.
  Jag visste inte att det var ett "tillstånd" att ha olika färg på ögonen. Min systerdotter har blå ögon fast det ena har en stor fläck av grönt på ungefär 1/3 av ena irisen.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 8. Gullig liten tjej ;))....hoppas hon kryar på sej snart...ha det gott!!
  Kram från bia

  SvaraRadera
 9. Det var ena elaka baciller! Hoppas att hon snart mår bra igen. Så lärde jag mig något nytt också. Inte visste jag att det hette något speciellt att ha olika färg på ögonen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Oj! Det där har jag aldrig hört talas om innan... och jag som ändå jobbar på förskola. Stackare! Hoppas hon snart kryar på sig.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 11. Så fint med olika färg på ögonen.
  Men stackars liten att må så dåligt. Här hemma börjar också bacillerna ta fart. Lilltjejen är förkyld och jag har känningar i halsen, smittad av henne eller en av mina dunderförkylda kollegor. Hösten kom tidigt i år... Kram.

  SvaraRadera