tisdag 18 februari 2014

skattjakt

 Vi har varit lediga idag, allihopa.

Ingen överdrift att säga att det är väldigt skönt med de där breaken mitt i veckan, speciellt när man vet att det liksom egentligen är vardag och så många är är på jobb, förskola och fritids.

Men här är det sportlov och det är skönt, även utan snö!

Vi åkte till Hovetorp och letade skatt efter lunch. Det är ju rätt enkelt att ladda ner appen och ”fuska” sig fram till skatten men för sonens skull gjorde vi mer sport av det och laddade in koordinaterna i GPS-en och promenerade iväg.
 Går ju att se på bilderna att det här med GPS, det är grejer det.
Själva skatten, eller cachen, låg i ett stenröse och vi hittade den efter en bra stunds letande.

 Det här med geoaching är en rolig hobby, det finns så många skatter bara inom gång- eller cykelavstånd och ett roligt sätt att komma till ställen man kanske inte kommit till annars. Nu i februari är det få ställen som känns exotiska men jag tycker nog att det här stället har bra potential och jag kan lätt föreställa mig en utflykt hit senare i vår!

Det finns massor av länkar och sidor med geoaching, den vi använder hittar ni här eller annars är App Store användbart, appen heter Geocaching.

Nu mina vänner, med ytterligare en ledig dag på intåg passar vi på att kolla film nu om tisdagskvällen och vem vet - kanske håller jag mig vaken ända till slutet ikväll!!

Ha en fin kväll!!

9 kommentarer:

 1. låter ju som en kanondag... och geocatching har vi ju tänkt prova, men aldrig kommit så långt. Tänker att det vore något för sommarens cykelturer!

  SvaraRadera
 2. Ja, geocaching är riktigt kul. Jag har aldrig gjort det med familjen dock (borde ju) utan när jag gick idrottsterminen. Kram.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag! Skönt med sportlov. Vi har vårt nästa vecka och även om jag jobbar hela veckan och barnen är stora och klarar sig själva så blir det lite annorlunda med lov.
  Verkar spännande med geocaching, har aldrig testat.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att geocacha är himla kul och att det är kul att hitta nya platser hela tiden. Så vem vet vi kanske ses i någon loggbok :) kram Karin

  SvaraRadera
 5. Det är riktigt roligt det där. Jag blir lite tävlingsinriktad och får vinnarskalle. Tycker det är ett utmärkt sätt att komma ut och bara vara tillsammans. Och det passar verkligen både unga och gamla.

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen ut som ett trevligt utflyktsställe. Och så spännande!
  Det där med geocoaching har vi pratat om att prova. Men inte kommit igång med än. Men jag tror barnen hade gillat det.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Har aldrig testat! Men det verkar ju superspännande för barnen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Det verkar så roligt, men har inte blivit av.... än!
  Ha en fin kväll!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Vi har vänner som gör detta ofta som en liten utflykt med hela familjen. Men jag har aldrig provat det själv.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera