tisdag 11 februari 2014

löpning - fysisk och mental träning


Nu är min bättre hälft hemma efter en veckas jobb i en helt annan del av vårt långa land. Härligt! Han fick natta barnen och jag fick snöra på skorna som är förskräckligt slitna och skitiga men ändå väldigt bekväma. Gillar Asics!

Förra veckan blev det tack vare två hotellnätter två korta morgonpass men förutom dessa har det varit glest mellan passen sista veckorna. Ikväll fick jag i alla fall ihop tolv kilometer i hyggligt tempo och det är så himla skönt att få röra på kroppen och bli rejält svettig! Men inte bara det….

En annan stor och viktig anledning för mig att hålla igång löpträningen är de mentala vinsterna. Idag har jag haft en viktig dag på jobbet och jag var ordentligt förberedd på det jag skulle göra och det kändes allt i allt bra efter dagens möte. Och det är som avslut på den dagen ett löppass kommer så lägligt. Tankarna får flyga fritt och jag hinner fundera över vad som hände för att att det gick bra men också vad som kan bli bättre och vad som behöver hända härnäst.

Ett bra sätt att städa och sortera hjärnan, kan man nog säga. Små problem och små frågor får sin lösning och större och mer långsiktiga frågor får en annan sortering. Tänk positivt men var vaksam på vad som kan bli bättre! Alla de där tankarna hjälper löpningen till att få rätsida på..

Och nu! Stretch, dusch och sov gott! 

12 kommentarer:

 1. Ja visst är det fantastiskt med löpning, skönt att du kom ut på en runda.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag saknar löpning. Men det funkar inte just nu så jag får hålla på med annan träning. Men det är just det där, att springa och låta tankarna virvla fritt. Det är härligt!!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Jag förundras att du klarar att springa så långt. Men du har rätt med att det blir som mental träning för hjärnan, för det känner jag bara av mina promenader och särskilt om man gått i skogen.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Härligt med ett par rejält använda springskor :). Och jag håller med dig, att få komma ut på en joggingrunda gör gott för psyket. Jag har kommit igång lite lätt igen, men vågar inte köra för mycket med min häl så det blir mest annan träning. Men till sommaren hoppas kunna köra mer löpning.
  Ha en bra dag! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Härligt att komma ut! Det rensar verkligen hjärnan! En PW eller en stilla lunk! Eller som du, springa!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Det är det bästa att få komma ut en runda och skingra sina tankar!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 7. Håller med dig. Även om jag aldrig springer så långa rundor som du gör så är det verkligen ett bra sätt att rensa bland tankarna. Ser fram emot att kunna börja springa igen men jag har en bit kvar till det och får nöja mig med raska promenader ett tag till.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Japp så är det! Härlig rensning av tankar. Skrev också ett inlägg om detta idag. :)
  Kram M

  SvaraRadera
 9. Det är det bästa sättet att städa och sortera på. Älskar löpningen och alla härliga saker som följer med den. Kram

  SvaraRadera
 10. Tyvärr klarar inte min kropp löpning längre. . . men jag gör så gott jag kan ;-)

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. Håller med dig helt och hållet Sara! Löpningen är minst lika mycket mental rensning som fysisk träning! Bästa sättet att tömma hjärnan! Kram

  SvaraRadera
 12. Dags för nya? Jag köper gärna dina gamla slitna Asics!

  SvaraRadera