torsdag 26 juni 2014

mellan tåkern och omberg

 Det är verkligen vackert på östgötaslätten, eller hur.. Över midsommar lånade vi ett hus mellan Tåkern och Omberg och det är verkligen så slätt och så vackert som man kan tänka sig när sädesfälten vajar och åkrarna ligger oändligt stora.

Vi som har en glutenintolerant dotter skojar lite om fälten vi ser, att det är glutenfält men av att titta på fälten får ingen ont i magen. Ni vet säkert bättre än mig men just de här bilderna är på havre tror jag, havre i sig innehåller inte gluten men eftersom det ofta växer bredvid vetefält kan den otvättade havren ändå bära spår av gluten.
 Och jag tror att vallmon är den tjusigaste sommarblomman av alla. På tunn stjälk växer den och i mina stadsögon är det svårt att föreställa sig att den för en lantbrukare är rena rama ogräset!
 Huset vi bodde i låg bara några hundra meter från den fågelrika sjön Tåkern och om kvällarna tog vi med oss kikare och gick ut på fälten för att se och höra fåglar. Jag kan inte så många fågelsorter sett till utseende men jag kan ändå konstatera att de låter på väldigt många olika sätt..
 Med kikaren nära till hands..

8 kommentarer:

 1. Vad mysigt och vilka fina bilder, som man inte får magont av. Tänk att både blåklint och vallmo som är så vackra är ogräs för bonden.
  Då borde man ju få plocka buketterna gratis...
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Å, vilka härliga bilder du bjuder på...!
  När vi åkte till norra öland förra helgen stod vallmofälten röda. Två dagar senare hade ett slagregn förstört dem, och jag hann inte ta några kort...
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. En sån underbar vy. Och nej, den får man inte ont i magen av. Kram.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Åh,otroligt vackert ...

  /Kram

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder av glutenfälten!

  En fin helg till dig! Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Det är så vackert i Östergötland och Södermanland! vackra vyer och ljus... underbara bilder!

  KRAM Anna

  SvaraRadera