onsdag 13 november 2013

gräsänkelivets fördelar och nackdelar. och bilder på hallen!

Min man har ett jobb som gör att han är borta en del, ibland någon natt och ibland en vecka. Ibland tio veckor fast inte just nu. Det här inlägget handlar om de där dagarna som kan bli en vecka.. Stor del av förra veckan var nämligen sån och hela den här veckan är sån, gräsänkeliv från måndag till fredag. 

Helt utan inbördes ordning kommer här nackdelar med detta upplägg men för att inte måla allt i svart så kommer här också fördelarna. 

Är ni med?


På minuskontot har vi:
Sjuka barn (förvisso alltid ett minus men ändå). Ibland kan det vara skönt med en vabdag för att pyssla och fixa hemma med en halvsjuk tjej (kille) men när man är själv kan det bli drygt. Man hamnar efter på jobbet, bokar om eller är inte med på möten. Oklart om det är en dag det handlar om eller om det är hela veckan.. I vanliga fall tar vi varannan dag men är man själv så är man..
Det går i ett. När vi är båda brukar jag ofta börja tidigt ELLER jobba längre några dagar i veckan, är man själv så kommer jag sent och går tidigt. Får kompensera det med att ägna jobbet ett par timmar om kvällen. Efter maten, efter badet, efter nattningen. De kvällarna somnar jag lätt.
Dåligt med träning. Jag har kompisar som hävdar att det går att träna vad som helst och hur som helst men de där milpassen eller intervallpassen - de får jag verkligen inte till. Blir liksom inte av att skaffa barnvakt för att jag vill ut och springa om kvällarna.. Brukar bli att jag springer fredag, lördag, söndag för att kompensera veckans uteblivna pass.
 Innan jag listar fördelarna vill jag visa några bilder på vår hall, det är nästan klart nu efter renoveringen. Vi har skorna i ett högt skoställ från IKEA och än så länge funkar det riktigt bra att varje familjemedlem faktiskt öppnar skåpet och ställer in sina skor. Spegeln är från Different Design.
 Och som kapphängare har vi en liten möbel från Mio. Vi har rensat ur ett före detta skoskåp för att ha mer plats för jackor och kappor som inte används för stunden. Det som är kvar att göra är fler krokar till barnens jackor och också en hög möbel som kan rymma alla mössor, vantar och halsdukar som den här årstiden kräver..
Hur var det med fördelarna nu då?
På pluskontot hamnar en sån enkel sak som fjärrkontrollen. Som enda vuxen är det rätt skönt att inte kompromissa om tv-kanalen eller huruvida vi surfar i soffan MEDAN vi tittar på tv eller inte. Man gör liksom lite hur man vill!
Även att det är slitigt så är det (ibland) en fördel att själv styra barnens rutiner. Ska de nu bada så är det jag som hjälper dem, ska det packas väska och förberedas picnic så tar jag det. Inga kompromisser eller försäkringar om att den andre gjort det - det är liksom bara att fixa själv.
När jag vill lägga mig halv nio och läsa bok riskerar jag inte att känna mig tråkig, likaså om jag får för mig att vika strumpor eller städa badrummet halv tio.
Och förstås. Den 25 i månaden när jag varit en del själv är faktiskt lite roligare än andra månader. Ni fattar vad jag menar!

Men snart så - återställs ordningen och han kommer hem!
Ha en fin kväll!

5 kommentarer:

 1. jo, men visst finns det fördelar med allt... min man jobbar många kvällar (typ fem förra veckan) och då är ju det här med fjärrkontrollen, och surfandet/tv-tittandet inga problem. Eller att man lägger sej tidigt, vilket kan vara skönt!
  Så fin er hall ser ut, ett sånt där skoställ skulle vi behöva!

  SvaraRadera
 2. Snyggt i er hall! Kul med nytt :)
  Fördelar och nackdelar med att vara själv men när barnen är små så blir det jobbigare! Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det kan vara lite kämpigt ibland och jag tycker du är fantastisk som fixar det. Stark kvinna!
  Vilken läcker spegel och fin hall.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. Jag hade det så i 14 år. Finns både för och nackdelar. Det är tufft men man blir stark o vet att man fixar det mesta. Go Sara go!!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 5. Jag har en kompis vars man reser mycket så jag känner igen hennes ord i din text. Och bara något så simpelt som att min man ibland jobbar kväll och helg. Det ställer helt andra krav på mig som förälder. Kram.

  SvaraRadera