lördag 2 november 2013

ofattbart..

Alla Helgons Dag 2013. Vi är lediga och vi pratar med barnen om att vi ska tänka extra på dem som inte längre finns. Vi pratar om att åka till kyrkogården bara för att se alla ljus sin brinner, även att vi inte har anhöriga som ligger begravda i vår stad. Vi skrattar lite åt sexåringen som plötsligt kommer på att Claude Monet är död, det är väldigt sorgligt.

Så är det presskonferens på webb-tv klockan 13.00. Polisen utreder ett våldsbrott och nu visar det sig att det handlar om ett dubbelmord i en annan del av Linköping, staden vi bor i. En kvinna i 60-årsåldern och en yngre man har mördats natten till idag. Gärningsmannen är gripen så det är ingen fara att gå ut men en sån ilska, vanmakt, sorg och tomhet som sätter sig i magen på mig. Ofattbart. Ärligt talat, faaaan, att allhelgonadagen för kvinnans anhöriga och mannens familj för alltid kommer att vara klädd i svart..

I eftermiddag och kväll följer vi noga nyhetssändningarna och skickar sms till vänner i Ljungsbro - omtanke och hälsning till de som bor i området och förstås anhöriga till de som drabbats. 

17 kommentarer:

 1. Hemskt att sådant händer! Ja, idag sänder vi en extra tanke till de som inte längre finns bland oss. Ha en go helg!

  SvaraRadera
 2. Ja, livet är verkligen sårbart på flera sätt och att få sluta sina dagar på det sättet som du beskriver är så enormt orättvist och onödigt! Jag blir alltid lika ledsen och arg varje gång jag hör att nåt sånt har skett.

  Vi brukar oxå alltid tända ljus på graven. Det är så vackert när det lyser överallt men oxå väldigt ledsamt att se att såååå många människor har lämnat vår värld!

  Önskar dig en fin alla helgons helg!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 3. usch ja... när tragedin kommer så där nära blir man lite extra arg, och mån om sina nära och kära. Önskar er en fin alla helgona trots det som skett!

  SvaraRadera
 4. Vidrigt! Helt enkelt vidrigt!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Läst om det på text tv, fy va hemska. Trevlig kväll med de dina, Karin

  SvaraRadera
 6. Ja fya. Man fattar inte vad som tar åt människor. Förstår inte vart vi är på väg.
  Var rädda om varandra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, visst är det hemskt. Allhelgona ska vara en ljus tid när vi minns de som inte finns bland oss på jorden längre, inte att fler ska lämna. Man blir arg och ledsen.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 8. Fruktansvärt är det!!!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 9. Usch så tragiskt, blir ju så arg att det ska hända. Alla tankar till anhöriga..
  Fin kväll till er, kram

  SvaraRadera
 10. Så fruktansvärt hemskt. Man bli så arg och ledsen.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 11. Jag har bott i det där området som barn. När människor rycks bort så där stannar tiden upp. Hos oss dog, för ett par veckor sedan, två män i en arbetsplatsolycka och en bebis i vagn efter en påkörning. Allt på kort tid i en liten stad. Det blir liksom inte riktigt samma sen. Man håller extra om de sina <3

  SvaraRadera
 12. En psykiskt sjuk människas gärning om jag förstått det hela rätt, kan det vara så att det är psykvården som åter igen misslyckats och förorsakat att oskyldiga människors lidande? Det enda positiva är väl att gärningsmannen den här gången är gripen, men tankarna går onekligen till de anhöriga. Jag förstår att det känns extra för er som bor i staden där det händer, även om det inte lämnar oss andra oberörda!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 13. Fruktansvärt! Visst blir man båda arg, ledsen och rädd när sådant händer.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 14. Ja det är ofattbart, vi bor i Mjölby men det känns ändå så nära. Ha det gott kram från Maria

  SvaraRadera
 15. Visst är det fördjävligt, jag blir så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Och att dessutom gärningsmannen var känd av polisen vet man ju inte om man ska skratta eller gråta när man läser. Finns inte ord!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Läste om morden och mår så illa. Hur mycket sjuka människor finns det.....
  Kram

  SvaraRadera
 17. Ja, det är fruktansvärt det som hänt... Vet nu ganska mycket om hur allt hände, då jag fått veta genom allt genom en vän, vars son känner pojken som dog. Gråtit och lider så oerhört med de som står dessa personer nära...
  Ta hand om er gumman och krama dina finaste extra hårt!<3
  Kram!!

  SvaraRadera