tisdag 8 april 2014

när man plötsligt får ett ryck

 Jag är inte den mest pyssliga människan här i världen. Det är många som har bättre hand om sin trädgård än mig och som kan tusen recept på surdegsbröd (jag kan inget) och som syr fantastiska kläder eller tar magiska foton. Jag har bara en symaskin som syr raksöm och skulle vilja fota tusen gånger bättre än jag kan. Finns mängder av människor som tränar långt mer än jag och som gör det fort också. Och som är starka. Eller som hämtar barnen klockan två varje dag för att komma hem och ha kvalitetstid. Ja, nu är vi olika och vi väljer olika sätt att leva våra liv men så länge som man kan inspireras av andra människor som gör fantastiska saker utan att drabbas av prestationsångest, då tycker jag det är okej. Så. Jag fascineras av alla som lever sina liv på olika sätt men skriver inte själv i bloggen för att tipsa om alla mina kläder eller alla mina sminktips, tvärtom. I bloggen blir det lite av ditt och datt och även om min faster (hej Siw!) retar mig för att det är en fin yta jag visar upp så lovar jag att det finns gott om ostädade hörn och skrikiga ungar eller äkta makar som sorterar strumporna i opar.

Jo, så är det och just nu skriver jag inte ens ofta i bloggen längre. Men när jag nu skriver ett inlägg så är det lite för att visa upp mitt pyssel- och fixanfall här i helgen. Rätt vad det är blir det ett inlägg om löpning också, vänta bara:-) Det passar mig bra i alla fall, att lite spontant peta ner lite frön i massor av små pappkrukor och sen får i se vad som händer. Lite vatten och värme så är det väl nåt som kommer växa.
 Och så har Herman fått nya akrylfärger och när jag nu äntligen kom på att skydda bord med en gammal vaxduk kunde han (och jag) måla på helt fritt och klutta fär på palett och duk. Roligt!
 Lilla hon...
 Älskade han. Han har byggt en savann och hushållsrullarna ska bli träd som apor ska klättra ni. Men det har ni säkert redan listat ut.
Och efter denna pyssel och fixorgie återgick livet till vardag och det blev måndag och tisdag med förskola, förskoleklass och en resa till Eskilstuna. Det är fint det med, vardagslivet!

4 kommentarer:

 1. Jag är inte heller den pyssligaste människan....lite pysslig kanske, men jag syr inte, stickar inte, virkar inte, bakar inte...ja du ser ;))
  Barnen verkar ju iaf pyssliga, hihi
  Kram bia


  SvaraRadera
 2. Mysigt, det är ju det som är det bästa med bloggen, man kan skriva vad man vill och inspirerad av det man önskar. Älskar blandningen. Självklart är det träd till aporna, sötnos. Du skulle vara alldeles stunning, i klänningen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut med allt pysslande. Tycker man får skriva om vad man själv känner för. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Härligt ni har det och vad spännande att se vad som gror om några dagar kram Karin

  SvaraRadera