onsdag 2 april 2014

en dag hemma

 Idag skulle jag jobba hemma, det var planen. Det är så bra att göra det ibland och den tjänst jag har nu gör det möjligt på ett bra sätt. De timmarna hemma vid köksbordet vid laptopen, lugn och ro, ger arbetsro och chans att hinna sånt som rent och skärt handlar om administration (skriva mail, svara på mail, läsa bilagor i mail, komma ikapp) när vardagens annars handlar så mycket om möten och att vara koncentrerad på det som händer där.

Nåväl. Det blev inte så idag för fyraåringen har en himla hosta och fick vara hemma med mig istället. Jag känner mig halvseg för egen del så det var på ett sätt skönt att slå igen datorn och ägna mig åt Emil i Lönneberga på SVT, böcker och att bearbeta hennes önskemål om att baka muffins.. Sjuåringen hämtade vi hem direkt efter lunch så det var också mysigt, att ha dem båda hemma utan nåt särskilt på programmet.
 Och sen blir det lite dator mellan varven också.. Kolla hur koncentrerad hon är, i kombination med förkylda ögon och frissan hon förstås fixat själv.

Och så blev jag inspirerad av Emma, Att vara någons Fru. Vi är väl många som inspireras av allt roligt hon hittar på men det är sällan jag blivit såpass inspirerad att jag gjort precis som hon. Tills nu! Åkte till mataffären, råkade åka förbi Blomstertorget och råkade köpa fyra säckars jord. Och råkade hitta ett litet växthus som jag nu ska luska ut vad jag ska ha i. Tomater. Chilli. Vi får se. Insåg ju när jag hittade huset att jag hela mitt liv typ haft en dröm om ett växthus. Eller nåt.
Spontanshoppa? Jag? Kanske lite…. Men kul ska det bli!

Återkommer med vad som odlas.. Eller har ni tips!?

Ha en go kväll!

6 kommentarer:

 1. Helt okej att spontanshoppa ett växthus och det är jättekul att pyssla med. Jag har hela köksbordet fullt av plantor och grejor.

  SvaraRadera
 2. Skönt med en mysdag hemma. Ja, hon kan hon, den där Emma.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Mysig att kunna få vara hemma. Jobba lite o pyssla om tösen.

  Nu blev jag lite sugen. Örtkryddland i det lilla växthuset skulle vara fint.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Så härligt att kunna jobba hemifrån. Ännu mer härligt att få en så mysig dag tillsammans. Hoppas lillan kryar på sig snabbt. Kram.

  SvaraRadera
 5. Härlig att starta upp en liten odling, på min fönsterbräda står det små tomatplantor så det får nog bli mitt tips. Dina barn är ju inte så gamla så då kan jag tänka mig att Pysallis skulle passa bra, då får du små bär i lyktor i massor sedan som de kan plocka. Ha det fint Karin

  SvaraRadera
 6. Låter som en mysig dag trots sjuka barn. Växthus är nog något av det bästa jag har gjort. Det är så mysigt. Bara få odla lite tomater och bara vara där. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera