måndag 21 april 2014

de bästa dagarna!

 Rundar av en helt underbar påskhelg nu medan Veronica Maggio sjunger i våra högtalare (igen, hon gör det ofta nuförtiden. Hon och Håkan Hellström). Behöver ju inte orda så mycket om vädret och värmen för jag är helt säker på att ni alla känt samma sak dessa dagar. Att vi lever och mår så gott av sol och värme! Underbart är ju helt enkelt vad det är!

Vad som började med storstilade påskplaner typ storstadsweekend eller färjeresa till nåt baltland byttes vartefter ut mot båtköp och en väldigt massa gott hemmahäng. Båten kommer först om ett par veckor så dagarna har mer bestått av att prata båt och var vi kan tänka oss att åka med båten när vi väl får den. Och maken, han har beundrat den nyinköpta trailern som står på uppfarten både en och två gånger. Tre när jag tänker efter..

Vi hade i alla fall för dagen en tanke om att i alla fall åka på nån utflykt under påsk och se nåt annat än området men när områdets alla barn för andra dagen samlats vid kickbikes och studsmattor kändes det helt rätt att låta barnen vara vara hemma och umgås med alla sina kompisar. De har ju liksom inte egentligen behov av att åka nånstans när det händer så mycket kul hemomkring och kanske att nån mamma ställer sig och rullar chokladbollar eller bjuder på glass:-)

Och jag är så glad för det, att vi efter månader av inneliv åter kan öppna dörrar och fönster och upptäcka att vi bor i ett himla bra område där det finns gott om trevliga människor att bjuda på fika och gott om barn att leka med. Gillar´t. Verkligen!
 Och jag testar att plantera ut små små sticklingar av vitkål, paprika och blomkål så får vi se hur det går. Och vattnar olivträd. Och är rätt nöjd över att de övervintrade pelargonerna verkar ta sig efter att ha fått ny jord och pysslats om.

Hoppas ni också haft en riktigt härlig påskhelg nu när vardagen drar igång igen!

Jag loggar ur här nu, innan vi släcker lampan ska vi få tummen ur och boka en Nutella-vecka till i höst.. Nutella-resa, det är sonens uttryck och helt uppenbart vad han minns bäst från sina utlandsresor så här långt.. 

6 kommentarer:

 1. Visst har det vart en härlig påskhelg! Vi har oxå fixat en del i trädgården.
  Fina bilder, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Vi hade planer på stora utflykter och hamnade i hamocken :-D Härligt med lediga dagar tillsammans :-)

  SvaraRadera
 3. Påsken är en favorit! Så mysig och ingen stress! Mycket mer avslappad än julen. Vill stanna kvar i ledigheten.

  SvaraRadera
 4. Ja man behöver inte alltid åka så långt för att få det bästa. Jag älskar att vara hemmavid. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Vi har också varit hemma hela påskhelgen. Skönt och tid för att bara umgås och plocka lite i trädgården men framförallt att njuta av det underbara vädret!
  Spännande med båt. Vart ska ni ha den? Vilken typ av båt är det? Nyfiken som jag är och själv är båtägare.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Javisst är det en härlig tid nu!, Vi har också njutit hemma. det är en så kravlös och skön helg. Kram Pernilla

  SvaraRadera