onsdag 10 juli 2013

olika, det här med väder

Det har ju regnat sjukt mycket idag - eller hur!?
Ända från morgon till sena eftermiddagen, även inne på jobbet var det tungt för vi alla satt och pratade om detta väder. Detta eviga väder!

Jag hade tänkt ta med mamma och barnen till Vadstena på utflykt men på grund av regnet tog jag med barnen till Flygvapenmuseet istället - ett riktigt roligt ställe att spendera två-tre timmar på! Vi ringde efter storasyster också så hon kom och gjorde oss sällskap - till sina småsyskons stora glädje!

De kort jag bjuder på idag är från Karlskoga förra helgen, då när jag åkte upp och hämtade barnen efter en farmor- och farfarvecka. Den dagen blåste det mycket..

Nere vid Möckeln var det tre killar som kitesurfade, vi alla var väldigt imponerade av deras konster och tittade länge på när de gled fram och tillbaka över vattnet. Vi konstaterade att det här med väder, det är lite olika. Vill man kitesurfa så längtar man efter vind och åker säkert långt för att fånga rätt vind för sitt intresse, men samma vind kan göra det riktigt jobbigt att ta cykeln till jobbet. Sexåringen var helt fascinerad över insikten att det blir OLIKA beroende på vad man ska göra! 


Som när det är sol, man vill ha sol för att allt som är grönt ska växa men om man har bränt sig på axlarna då vill man inte ha sol.. Samma sol, fast olika. (Sexåringens underbara resonemang.. )


 Tjopp tjopp, långgrunt och vågor och en storasyster som tar med på äventyr. Toppen!
 Och lilla fröken då, hon gillar inte blåst och kyla så mycket. Då är det bäst att sitta kvar i vagnen och hålla koll på resten av familjen - det här med att bli blöt när man fryser, det är ingen höjdare för ett E!
 Hör ni ni, tack för era gulliga kommentarer - det är så himla roligt att läsa och sen länka sig tillbaka till era bloggar och se vad ni hittar på. Inspiration och glädje! Oavsett ni har semester eller jobbar, ha en fin torsdag och gör det bästa av dagen!!


8 kommentarer:

 1. Hua jag tycker det ser kallt ut, skulle inte heller hoppa i kan jag säga. Jag mår ok förutom att jag är superstressad. Inlägget handlade om ett tragiskt familjeöde, som kanske kunnat räddats om man hade vetat eller att psykiatrin funkat..
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Vackert! Sommarbad....ljuvligt. Gillar resonemanget kring olika ;)

  Tack för din rara hälsning!

  KRAM Lotta

  SvaraRadera
 3. Det där ser lite föööör kallt ut!!! Jag har blivit en bad kruka :) hade nog gjort som lilla E!
  Härligt att det finns inomhus aktiviteter när det regnar, vi har sol och blå himmel här nu på morgonen :)
  Ha en fin fin dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Något regn har vi inte haft på länge, men den där riktiga sommarvärmen fanns varken igår eller idag, så något badväder är
  det inte för mig! Men uteprojekt finns det gott om här och det är precis lagom väder för det!
  Och blir det en regnig dag så behöver huset städas! Så nog är det vädret som styr tillvaron just nu!
  M.E

  SvaraRadera
 5. Inget regn här men ett evinnerligt blåsande. Hade varit perfekt om man var kitesurfare ;) Ljuvliga reflektioner från dina barn och så fina de var på bilden i ditt förra inlägg!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder!
  Sommar när den är som bäst.

  Det där med väder är en ständig källa till snackisar=))
  Här vänder det snabbt hela tiden men jag njuter mest av själva ledigheten.

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 7. Inte mycket regn här i går och i dag verkar det bli en strålande dag dock inte så varmt. Passade på att städa i går när det var mulet för i dag blir det en utedag igen.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 8. Igår var det hemskt väder här i Malmö också men idag har det varit sol. Fina och härliga bilder du bjuder på! Kram

  SvaraRadera