tisdag 2 juli 2013

hemma på min gata i stan…

På trädäcket samsas ett ganska nytt olivträd med lavendel och en uppstickare till jordgubbsplanta. Krukorna från IKEA. 
 Med maken utomlands, barnen hos farmor och farfar och många grannar på semester - då är det ett lugn i kvarteren och mer rofyllt än vanligt att skrota runt hemma i slappiskostym och tofs. Efter jobbet har jag tagit en löprunda i skogen och nu pysslat om trädgården till ljudet av Allsången på TV:n! Skön kväll...

Jag gillar att vattna så jag vattnar en del med slangen, ända tills det kom ett rejält skyfall för då behövdes det liksom inte längre!
Röd gerbera
 Ja, på bilden här ovanför ser ni att det är blött på borden och på cementjordgubbarna. En blandning av vattenslang och sommarregn!

Och mina två jordgubbsplantor, de växer och växer och det jag är så fascinerad av är att de verkligen kommer från tomatkärnor i tomater vi hade till middag i april!
 På muren ut mot gatan har jag två krukor och i den ena har jag husets andra lavendel (älska doften!) och i den andra finns det röd gerbera och en hängsälg. Jag gillar krukor - lätt och behändigt att flytta vartefter man önskar och behöver förändring i trädgården!
Nu, dusch och sen en bok- eller datorstund innan det är dags att tacka den här tisdagen för en del sol men kanske inte fullt så mycket värme som man vill förvänta sig i juli!

Må så Gott!

11 kommentarer:

 1. Det låter som en skön dag, och så fina bilder!

  Nu hoppas vi att värmen kommer :). Kram Jennifer

  SvaraRadera
 2. låter härligt att skrota runt i ensamheten...
  här vattnar vi ofta i regn, det ska vara mest effektivt sägs det!?

  SvaraRadera
 3. Skönt att skrota runt o pyssla i trädgården! Bra att du kan njuta ev din egentid också!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Lulla i trädgården är sååå härligt...
  Ja värmen får gärna komma, enda positiva med regn (ja inte skyfall då) är att kunna snöra på sig skorna för en frisk löptur... Det är skönt!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Ser mysigt ut ändå. Här njuter jag av mycket värme men när jag kommer hem ska jag njuta av vackra blommor, dofter och fågelkvitter som man gör när man skrotar i trädgården. Kramkram Nilla

  SvaraRadera
 6. Det ser mysigt ut där hemma på din gata i stan ;) Och vilket bra tips du hade i förra inlägget om pepp talk. Nu har jag också anmält mig för lite peppning :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hallå! Fina bilder och vad fint det ser ut med dina planteringar och härliga vattenbilder från Rhodos. Ha en bra sommardag Karin

  SvaraRadera
 8. Låter som du har det jätteskönt! Är nog bra att få koppla av och vara lite ensam då och då!

  Vilka fina blommor du har. Jag måste ta ett ryck på semestern och styra upp saker i trädgården :-).

  Ha en skön onsdag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Fint, gillar oxå att ha mycket krukor. Härligt att få lite egentid å mysa runt i sköna kläder, tur att vi bor på landet för jag skrotar gärna runt i myskläder..
  Ha fina kvällen, kram

  SvaraRadera
 10. Åh vad fint med lavendel som doftar så gott.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 11. Åh va mycket fina blommor du har! Låter härligt med lite ensamhet!

  SvaraRadera