lördag 15 juni 2013

det enkla är det fina

 Ibland får man, eller jag menar jag, för sig att det är aktiviteterna som gör dagen och man, jag, har så lätt att fylla dagen med både det ena och det andra. Antingen för mig själv eller för familjen, att sitta och ”bara vara” är nåt som jag inte är bra på. Över huvud taget faktiskt.. Och jag tränar inte på just det heller, så värst ofta. Jag fixar, jag springer, jag donar, jag pysslar, jag jobbar och jag försöker ha kontakt med vänner och familj. Och jag är med barnen, hittar på grejer med dem. Roligt!

Förstås att jag gillar det, jag är ju sån som person! Baksidan av medaljen är ju att man, jag, inte alltid hushållar med min energi utan blir trött. Tappar energi. Barnen är precis likadana, när de hänger med på allsköns aktiviteter så är de förstås glada och roade men ofta blir de trötta efteråt och man kan som förälder för en stund undra varför jag inte tänkte efter. Före.
 Idag gjorde jag det, tänkte efter före, och vi har varit bara hemma och vi har haft en jättefin dag ihop. Vi behövde det, jag och kidsen. I rabatten hittade vi smultron och i förrådet hittade vi poolen som vi fyllde med vatten och de kunde plaska i. Efter en blåsig förmiddag blev eftermiddagen härligt solig och vi kunde smörja oss med solskyddsfaktor och strosa runt hemma i sommarstassen. Till lunch blev det revbensspjäll och till middag köttbullar - inget krångel utan rakt på bara!
Sexåringen gav dagen bra betyg och föreslog att morgondagen ska vara likadan. Vi får se kom vi överens om, vi sover på saken och ser vad vi hittar på.

Ha en fin kväll!

12 kommentarer:

 1. Ja har oxå en viss förmåga att se till att det händer nåt hela tiden... Men ibland är det skönt med bara lugn och ro och det har vi haft ikväll!
  Fina bilder, hoppas ni får en härlig söndag, kram Suss

  SvaraRadera
 2. så sant... att ta tid till att bara vara kan ibland bli de allra bästa dagarna!
  Önskar er en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Så skönt det lät! Ibland är det skönt att softa också. Men det är ju så svårt.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. De bästa dagarna är oftast just de dagar man får vara hemma o äta smultron o revbensspjäll! Kör dagen i repris vetja!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 5. Det är viktigt det där, att ta dagar som bara får vara som dom är.
  Det låter som att ni har haft en skön dag!

  Här blir det total avkoppling idag.
  Tänker bara ligga på soffan.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Svar: Jag som åt en sådan där Shogun hamburgare, kan berätta att den nog var lite extra, men
  berodde nog lika mycket på lyxiga tillbehör jfr med MC Donalds. Dessutom har jag lite
  svårt för när köttfärs är så rå! Den var helt röd, bara lite lätt stekt på ytan!
  Får jag välja tar jag nog hellre en näve solmogna smultron!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 7. De där dagarna är guld värda! Man njuter så mycket av dem för att de är inte så många, jag är också en sån som far runt och gör saker hela tiden! Sugen på revbensspjäll blev jag nu också såhär på morgonkvisten!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Underbart med sådana dagar!:)
  Tävlingen jag var med på går i Lidköping. Det var verkligen en utmaning både fysiskt och mentalt. Försökte ta det i etapper, typ fem varv i taget i början och sedan åt jag något och drack. Sedan blev det tre varv i taget och sedan åt jag något och drack.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det här ska jag ta till mig och lägga bakom örat. Det händer allt som oftast att då det ÄNTLIGEN blir en stund över planerar jag in en massa program vilket oftast resulterar i än mer stress! Ni verkar haft en härlig dag!

  SvaraRadera
 10. Domdär dagarna älskar jag, när man bara är, inget planerat, utan dagen är ett oskrivet blad.
  Kram helena

  SvaraRadera
 11. Såna dagar gillar jag och jag ser till att få många av den sorten. Hoppas din söndag också varit som du önskat.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det bästa som finns att bara ta dagen som den kommer. Hoppas söndagen har varit lika mysig. Kramisar Tina

  SvaraRadera