I trädgården har vi två äppelträd, båda ger syrliga äpplen som smakar som bäst nu i september. Oftast så äter vi dem bara rätt upp och ner som de är men ibland är det roligt att göra nåt med dem.
Häromkvällen fixade jag och barnen en enkel äppelpaj på ett recept jag hittat här,
För den som vill så kommer receptet här;
Smält 175 gram smör och blanda i 3 dl mjöl (glutenfritt mjöl funkar lika bra), 1 dl socker och 1 tsk bakpulver. Rör ihop till en mjuk deg och tryck sedan ut i en pajform. Fyll pajformen med äppelskivor från tre äpplen och strö till sist över 0.75 dl socker och 1 msk potatismjöl. Grädda 30 minuter i 200 grader. Hos oss serverades det vaniljvisp och kanel till men säkert hade glass varit lika uppskattat!
Önskar en alla en fin fredagskväll och jag tackar för era hälsningar inför loppet i Stockholm på lördag!
äppelpaj... mums!
SvaraRaderahelst perfekt såhär på höstan när man kan frossa i äpplen direkt från trädgården. Nu får vi bara ett enda äpple på vårt illa beskärda, gamla äppelträd. Tur att man har grannar!
Å, jag är tokig i äpplen. Det här ska jag göra ikväll!
SvaraRaderaLycka till imorgon!!!
KRAM xx
Så gott! Nu är det verkligen äppelpajstider ;)
SvaraRaderaHa en fin helg, kram Suss
Instämmer med föregående! Äppelpajstider! Jag har inte bakat en enda ännu dock!
SvaraRaderaKram Jenny
Gott, här har också bakats många äppelpajer. Heja duktiga du i dag!!!! Kram Nilla
SvaraRaderaÄpplepaj är så gott, har gjort några stycken nu när man har fullt på träden.
SvaraRaderaKram Mamma C
En äppelpaj i september det är bästa lördagsgodiset! Våra äpplen är inte mogna ännu, men fallfrukten
SvaraRaderaska bli en paj i dag! För här lysen solen och det gäller att njuta av helgen!
Ha det gott!
Kram
M.E
Älskar äppelpaj!! Lycka till idag!
SvaraRaderaKram helena
Så gott att både baka äppelpaj och äta dom som dom är...
SvaraRaderaHeja dig idag!
Kram Sandra
Mums va gott :)
SvaraRadera